ÁLLÁS

NEMZETKÖZI SZOLIDARITÁS KOORDINÁTOR

Jogvédő civil szervezet vagyunk, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Közösségünk olyan emberekből áll, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a közös céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, párttól, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól. Szervezetünk a nemzetközi Amnesty International mozgalom része, amely több mint 10 millió olyan embert egyesít világszerte, akik közösen állnak ki az igazságtalanságok ellen.

Teljes állású nemzetközi szolidaritás koordinátort keresünk.

Kiemelt feladatunknak tartjuk minél több embert mozgósítsunk Magyarországon annak érdekében, hogy nemzetközi ügyekben is kiálljon a jogsértések áldozataiért, és ezzel hozzájáruljon a pozitív változáshoz az ügyükben.

Munkáddal most életek megváltoztatása lehet a hivatásod! Az lesz a feladatod, hogy megtervezd és irányítsd az Amnesty Magyarország nemzetközi kampányokkal kapcsolatos tevékenységét, és ezen keresztül hozzájárulj a világon történő jogsértések elleni sikeres fellépéshez. Elsősorban olyan országokban és régiókban elkövetett jogsértésekre koncentrálunk, amelyek kapcsolódnak a stratégiai témáinkhoz, illetve amelyek esetében úgy látjuk, hogy a magyar emberek kiállása nagyobb eséllyel tud pozitív változást előidézni.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

• a jogsértések áldozataiért indított nemzetközi kampányok elkészítése, kivitelezése és értékelése a szervezet stratégiai céljainak megfelelően
  • a Levélíró Maraton kampány megtervezése és kivitelezése
  • a nemzetközi kampányok eljuttatása minél szélesebb közönséghez, többek között a szervezet követőihez, tagjaihoz és támogatóihoz
  • az aktivizmus csapattal közösen akciók, események tervezése és kidolgozása, illetve az azokban résztvevő aktivisták szakmai felkészítése, támogatása
  • nemzetközi témájú hírlevél írása és terjesztése, és kapcsolódó háttérkutatások elvégzése
  • nemzetközi témájú blogok készítése, és kapcsolódó háttérkutatások elvégzése
  • médiamunka, újságírói megkeresések teljesítése
  • részvétel a nemzetközi témájú közösségi média tartalmak előállításában
  • a szervezet nemzetközi ügyekkel foglalkozó stratégiájában szereplő tevékenységek koordinálása
  • a szervezet növekedési és mobilizációs céljainak támogatása
  • részvétel a szervezet nemzetközi stratégiájának meghatározásában, megvalósításában és értékelésében
  • kapcsolattartás az Amnesty más szekcióinál az ezen a területen dolgozó munkatársakkal
  • szakmai network építése
  • belföldi és külföldi munkához kapcsolódó utazás
  • a fenti tevékenységekhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok

TÉGED KERESÜNK, HA:

• tökéletesen kommunikálsz írásban és szóban magyarul és angolul (C1 szinten)
  • közérthetően és kreatívan írsz szövegeket
  • nem okoz gondot a nyilvános szereplés
  • követed és ismered a nemzetközi híreket és fejleményeket
  • van tapasztalatod komplex és/vagy nemzetközi munkaszervezetekben, és dolgoztál már közös projekteken együtt olyanokkal, akik más végzettséggel, tapasztalattal és munkakörrel rendelkeznek
  • stratégiai célokban gondolkozol, és szívesen terveznél és szerveznél kampányokat
  • proaktív vagy, és tudsz a szükséges iránymutatás mellett önállóan folyamatokat megtervezni és megvalósítani
  • könnyen teremtesz kapcsolatot, és fontos neked, hogy széles körű szakmai kapcsolati hálód legyen
  • alapos vagy, jól kezeled a kihívásokat, nem okoz gondot, ha szorosak a határidők és egyszerre több párhuzamos feladatot is el kell látnod
  • a munkádra vonatkozó etikai szabályokat következetesen végrehajtod, és képes vagy bizalmas információkat kezelni

ELŐNYT JELENT:

• releváns felsőfokú végzettséged van
  • van tapasztalatod cikkek, hírlevelek, blogok írásában
  • van tapasztalatod aktivistákkal vagy önkéntesekkel való munkában
  • CRM vagy más nagyobb adatbázis használatában szerzett tapasztalatod van
  • ismered az Amnesty International munkáját és céljait
  • van civil szervezeti tapasztalatod

MUNKAFELTÉTELEK:

• a szervezet Budapesten lévő belvárosi irodája, home office lehetőséggel
  • teljes munkaidő, heti 40 órában, 3 hónap próbaidővel, rugalmas beosztással, időnként esti és hétvégi munkavégzéssel
  • egy éves határozott idejű munkaszerződés, amely aztán közös megegyezés esetén határozatlanra változtatható
  • versenyképes jövedelem, kimagasló cafetéria keret és jutalom
  • inspiráló csapat, motiváló és támogató munkahelyi környezet, széles munkavállalói jólléti csomag
  • nemzetközi háttérrel rendelkező szervezet, folyamatos tanulási és kapcsolatépítési lehetőségek
  • a munkakör szervezeti besorolása a szakmai munkakörök közötti legalább P3-as (koordinátor), legfeljebb P2-es (munkatárs) szintre esik a jelentkező tapasztalata és készségei alapján. Az ehhez tartozó, teljes munkaidőre vonatkozó bruttó alapbér sávjai: 440.000 – 565.000 forint és 520.000-625.000 forint között. A sávokhoz tartozó elérhető teljes bruttó összjövedelem P3: legfeljebb 690.000 és P2: legfeljebb 760.000 forint.
  • kiszámítható munkakörülmények, stabil és megbízható munkáltató

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

• angol és magyar nyelvű önéletrajz,
  • a kiíráshoz mellékelt jelentkezési lap

Mindegyik dokumentumot PDF formátumban várjuk a media@amnesty.hu címre, a tárgyba írd be: „Nemzetközi szolidaritás 2024”. A hiánytalanul megküldött pályázatok beérkezését e-mailben visszaigazoljuk.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 25. (vasárnap) éjfél

Személyes interjúk: 2024. szeptember 2-i héten

Kapcsolattartó: Demeter Áron, Amnesty International Magyarország, media@amnesty.hu

Az Amnesty hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve, ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.