ÁLLÁS: Ifjúsági koordinátor (youth worker)

Az Amnesty International Magyarország egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.

Az Amnesty International Magyarország különféle eszközökkel, mint kutatás, érdekérvényesítés, aktivizmus, kommunikáció, adománygyűjtés és oktatás, valamint kampányok szervezésével ér el rendszerszintű változásokat vagy nyújt egyéni és csoportos védelmet az emberi jogok területén.

Elkötelezettek vagyunk egy befogadó és sokszínű munkahely kialakítása mellett, és kifejezetten biztatjuk rendszerszinten hátrányosan megkülönböztetett csoportok tagjait, hogy jelentkezzenek!

Az ifjúsági koordinátor feladata az emberi jogi oktatási és aktivizmus csapat részeként, az oktatási team tagjaként a szervezet ifjúsági programjainak (14 – 20 éves korosztály) megvalósítása: események megtervezése és lebonyolítása, képzések szervezése és tartása, fiatalok csoportjainak támogatása és motiválása, a szervezettel kapcsolatba kerülő Iskolai közösségi szolgálatot (IKSZ) teljesítő diákok csoportos és egyedi támogatása, valamint az ifjúsági szempontok képviselete a szervezet stratégiai és éves tervezési folyamataiban.

Teljes állású (40 óra) ifjúsági koordinátort keresünk.

Főbb feladataid lesznek:

A szervezeti tevékenységek:

• A szervezet stratégiai céljai mentén kialakított ifjúsági programok koordinálása
  • Az emberi jogi oktatási team tagjaként képzések kialakítása és megtartása a középiskolás korosztálynak
  • Az ifjúsági szempontok becsatornázása és képviselete a szervezet tervezési folyamataiban (pl: stratégia-, kampány-, projekttervezés)
  • Alkalmi részvétel a szervezet fundraising, aktivizmus és kampányeseményein

Ifjúsági program

• Stratégiához illeszkedő ifjúsági projektek kialakítása és koordinálása
  • Képzések kidolgozása és megtartása az emberi jogi oktatási és aktivizmus departmenttel közösen
  • Iskolai foglalkozások megtartása
  • A szervezettel kapcsolatba kerülő ifjúsági aktivisták tudásbővítésének megszervezése
  • Kapcsolattartás ifjúsági csoportokkal, az őket támogató szakemberekkel, intézményekkel
  • Ifjúsági aktivisták mentális jólétének támogatása, a támogatási rendszer fenntartása
  • A szervezet képviselete az ifjúsági csoportok által szervezett eseményeken
  • Az IKSZ-es diákok fogadása, tevékenységük összehangolása a szervezet stratégiai céljaival
  • Kapcsolattartás és koordináció partnerszervezetekkel az ifjúsági céljaink megvalósításának érdekében
  • Részvétel a Gyermekjogi Civil Koalíció munkájában a szervezet képviselőjeként

Kommunikáció:

• Az ifjúsági aktivisták elérésére használt kommunikációs felületek kezelése, tartalmak készítése (CRM, hírlevél, Instagram, Facebook)
  • Egyéni és csoportos kapcsolattartás meglévő és új ifjúsági aktivistákkal
  • Kapcsolattartás IKSZ-es diákokkal, küldő intézményekkel
  • Kapcsolattartás a szervezet partnereivel
  • Téged keresünk, ha:
  • Jól kommunikálsz a 14-20 éves korosztállyal
  • Ismered a célcsoport kommunikációs csatornáit, és van tapasztalatod abban, hogyan érdemes megszólítani ezt a korosztályt
  • Fel tudod mérni a célcsoport szükségleteit és képzési igényeit
  • 2-3 év releváns tapasztalattal rendelkezel az ifjúsági munka területén
  • Van civil szervezeti tapasztalatod
  • Képes vagy önállóan és csapatban is dolgozni
  • Képes vagy a határidők betartására és projekt-szemléletű munkavégzésre
  • Van tapasztalatod 2-3 hónapos projektek koordinálásában, levezetésében
  • Jól kommunikálsz angolul és magyarul egyaránt (B2 vagy C1 szinten)

Előnyt jelent:

• Szakirányú (társadalomtudományi, pedagógia-pszichológiai, jogi terület) egyetemi végzettség
  • Ismered az Amnesty International Magyarország munkáját és céljait
  • Van tapasztalatod képzési programok kidolgozásában és vezetésében

Amit mi adunk:

• Munkavégzés helye: lakóhely szerint a szervezet budapesti vagy regionális (Veszprém, Debrecen, Pécs) irodája részleges home office lehetőséggel
  • Munkakezdés tervezett időpontja: 2024. október 1., vagy megegyezés szerint
  • Teljes munkaidő, heti 40 órában, 3 hónap próbaidővel, rugalmas beosztással, esetenként esti és hétvégi munkavégzéssel
  • Egyéves határozott idejű munkaszerződés, amely aztán közös megegyezés esetén határozatlanra változtatható
  • Versenyképes jövedelem, kimagasló cafetéria keret és jutalom
  • Inspiráló csapat, motiváló és támogató munkahelyi környezet, széles munkavállalói jólléti csomag
  • Nemzetközi háttérrel rendelkező szervezet, folyamatos tanulási és kapcsolatépítési lehetőségek
  • A munkakör szervezeti besorolása a szakmai munkakörök közötti legalább P3-as (koordinátor), legfeljebb P2-es (munkatárs) szintre esik a jelentkező tapasztalata és készségei alapján. Az ehhez tartozó, teljes munkaidőre vonatkozó bruttó alapbér sávjai: P3: 440.000 – 565.000 forint között, P2: 520.000 – 625.000 forint. A sávokhoz tartozó elérhető teljes bruttó összjövedelem P3: 690.000; P2: 757.000 forint.
  • Kiszámítható munkakörülmények, stabil és megbízható munkáltató
  • Elvárás belföldi és külföldi munkához kapcsolódó utazás

Jelentkezés feltételei

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

• Magyar nyelvű önéletrajz
  • Jelentkezési lap, amelyet innen tudsz letölteni
  • Bemutatkozó videó a jelentkezési lapban leírtak szerint

Jelentkezésedet várjuk az office@amnesty.hu címre, a tárgyban „Ifjúsági koordinátor” megjelöléssel. A beérkezett pályázatokat e-mailben visszaigazoljuk. A kiválasztott jelentkezőkkel személyes interjúkat folytatunk le.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 28. éjfél

Személyes interjúk: 2024. szeptember 2-6.

Második körös interjúk: 2024. szeptember 9-12.

Kapcsolattartó: Pivárcsik László, irodavezető, Amnesty International Magyarország, office@amnesty.hu

Az Amnesty elkötelezett az esélyegyenlőség mellett. A munkáltatásra vonatkozó döntéseink az egyéni érdemeken és a szervezet szükségletein alapulnak, függetlenül nemzeti, etnikai, vallási hovatartozástól, származástól, nemi identitástól, szexuális irányultságtól, kortól, fogyatékosságtól, családi állapottól és politikai nézetektől. A jelentkezés megküldésével a jelentkező elfogadja, hogy személyes adatait a kiválasztási folyamat lezárultát követően hat hónapig kezeljük. Ezt követően minden adat törlésre kerül.