KÖVETES ADOMÁNYGYŰJTÉS! Nézd meg gyűjtőoldalunkat és ismerd meg a(z) UltraBalaton - Mozdulj az emberi jogokért! nevű gyűjtésünk követeit! Kattints ide a részletekért!



Fussunk össze jó ügyekért!

ADOMÁNYOK: ❤️ 29.000 Ft

CÉL: 150.000 Ft



Leírás

Rimai Dávid vagyok, és ez a harmadik évem az Amnestynél – és ez lesz zsinórban a harmadik UltraBalaton-futásom is a szervezettel.

Azért tartom minden évben fontosnak, hogy az Amnestyvel fussak az emberi jogokért és ezzel adományt is gyűjtsek egyben, mert pontosan tudom azt, hogy civil szervezetként jelenleg mennyire nehéz Magyarországon érvényesülni és forrásokhoz jutni. A kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy megbélyegezze azokat a civil szervezeteket, akik tevékenysége nem kívánatos számára. A közelmúltban bevezetett, úgynevezett „szuverenitásvédelmi”, de valójában  önkényvédelmi törvény egy újabb drasztikus lépés volt a hatalom részéről a civil szervezetek ellehetetlenítésének irányába. Azt gondolom, ezek az ellehetetlenítési kísérletek továbbra is elbuknak (ahogy elbukott a civilek megbélyegzését célzó “Lex2017” törvény is), amíg erős közösségként összefogunk, és tovább dolgozunk közös akciókkal a számunkra fontos ügyek előmozdításáért. 

Én egy ilyen fontos ügynek gondolom az emberi jogok védelmét. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt a szívügyemet teljes munkaidőben végezhetem, és a kiállás az emberi jogok védelme mellett a mindennapjaim részét képezi. Pécsett folyamatosan ebben a témában szerveződünk, sok sikeres és figyelemfelkeltő programot rendeztünk már meg lelkes pécsi aktivistáinkkal, akiknek nagyon hálás vagyok, hisz nélkülük nem létezne ez a közösség. Nagyon megindító volt ott állni velük éjszaka, amnestys mellényben, amikor a pedagógusok melletti tüntetést biztosítottuk Pécs főterén; figyelni, ahogy a Szabadkikötőben, az LMBTQI+ történeti hónap keretében a társszervezeteinkkel közösen meghívott fellépők ünneplik, hogy szabadon beszélhetnek egy befogadó közegben; vagy épp ilyen befogadó közösségeket létrehozását segíteni elő a képzéseinkkel Pécsett.  

Világéletemben olyan szakmákat tanultam és űztem, amelyek nem tetszettek a regnáló hatalomnak. Civil pályafutásom előtt tanárnak tanultam. Pontosan tudom azt, hogy milyen, amikor egy hatalmi rendszer azt akarja éreztetni, hogy nem vagy kívánatos a szemükben, és mindent megtesz azért, hogy valahogy megnehezítse a mindennapjaidat. Én azt gondolom, hogy azért fontos minden lehetséges módon kiállni az emberi jogok védelme mellett, hogy ne történhessen meg az, hogy egy kormány szabja meg azt, hogy kik a „jók” és kik a „rosszak”, ne indíthasson lejárató kampányokat, ne bélyegezhessen meg szervezeteket vagy embercsoportokat, ne keressen folyamatosan bűnbakokat, ne uszítson, ne legitimálja a gyűlöletet, valamint ne uralja a médiát és ne árassza el hamis üzenetekkel az embereket.

Ezért futok idén is az UltraBalatonon. Azért, hogy felhívjam a figyelmet a körülöttünk, velünk zajló jogsértésekre, és adományt gyűjtsek egy olyan szervezetnek, akiknek a tevékenysége fontos számomra és működésükre nagy szükség van a jelenlegi politikai környezetben, és amelynek én is része vagyok immár harmadik éve, nem véletlenül. 😊 

 

Számlázási adatok

Magyarország

További információk

A rendelés tartalma

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal Ft
Order Total Ft
  • Bankkártyás fizetés SimplePay-en keresztül.

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak. A részletekért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.






Eddigi támogatók

Fanni (Kübekháza)
- 2024 április
2.000 Ft

Hajrá:)

Csilla (Dombóvár)
- 2024 április
4.000 Ft

Reka (Tinwell)
- 2024 május
10.000 Ft

Anita (Pécs)
- 2024 május
2.000 Ft

A metal legyen veled! Hajrá

Eszter (Pecs)
- 2024 május
1.000 Ft

Hipihopi

Bendegúz (Pécs)
- 2024 május
2.000 Ft

Juhú

Anonim támogatás
- 2024 május
2.000 Ft

<3

Bea (Pécs)
- 2024 május
4.000 Ft

Anonim támogatás
- 2024 május
2.000 Ft