A kormány ma este benyújtotta az Országgyűlésnek a STOP Soros törvényjavaslat-csomag egy újabb verzióját.

A magyar kormány láthatóan mindennél jobban elkötelezett, hogy Magyarország legyen Európában az az ország, amely a lehető legkegyetlenebbül bánik a menedékkérőkkel és menekültekkel. A kormány újabb kísérletet tesz arra, hogy a már eddig is egyértelmű intoleranciáját, idegengyűlöletét és rasszizmusát egy újabb szintre emelje.” - mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Ez egy kegyetlen kísérlet arra, hogy hermetikusan lezárják a határokat a menekülők elöl, és kriminalizálják az olyan tökéletesen jogszerű tevékenységeket mint az információszolgáltatás vagy a jogi segítségnyújtás a menedékkérők számára. Ez alkalmas lehet arra, hogy megbénítsa az ezekért az emberekért dolgozó szervezeteket, és a már így is kiszolgáltatott menedékkérőket és menekülteket még kilátástalanabb helyzetbe sodorja.”

A képviselőknek helyesen kell cselekedniük, és nemet kell mondaniuk a civilek és a civil szervezetek elleni újabb támadásra.”