A hírek szerint a 2018-as országgyűlési választásokat az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Fidesz nyerte.

Az elmúlt években a kormány ott próbált meg keresztbe tenni a jogvédő civil szervezeteknek, ahol csak tudott. Lehet bármennyire ellenséges a kormányzati propaganda, fogadhatnak el bármilyen jogkorlátozó törvényeket, mi nem hátrálunk, és tovább küzdünk azért a Magyarországért, ahol mindenkit egyforma tisztelet és jogok illetnek meg.” - mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Továbbra is hangos és állhatatos kritikusai leszünk a kormánynak, legyen szó akár a nők, a menekültek, a romák vagy az LMBTI emberek jogainak korlátozásáról vagy az őket képviselő csoportok elleni támadásokról. Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországon bárkit, aki fel meri emelni a szavát, megfélemlítsenek és sarokba szorítsanak.”

Talán még sohasem volt ennyire fontos a rendszerváltás óta a Magyarországon működő civil szervezetek munkája. Az Amnesty továbbra is minden erejével azon lesz, hogy közösen küzdjön mindenkivel, akiknek fontosak az emberi jogok és egy szabad Magyarország.”