Az Amnesty International Magyarország idén is színes és változatos programokkal készül a Budapest Pride Fesztiválra. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösség és támogatóik véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadságát illetve a jogegyenlőségért folytatott küzdelmüket.

Programjaink időrendben:

Bubble Pride Flashmob

Július 1., Erzsébet tér 18.00

A tavalyi Erzsébet téri nagy sikerű rendezvényünk után idén is lesz Bubble Pride Flashmob az Erzsébet téren. Zenével és színes szappanbuborékokkal indítjuk a Pride hetet, mert egy olyan világban szeretnénk élni, ahol a sokszínűség érték és a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex (LMBTI) embereket nem éri hátrányos megkülönböztetés.

LMBTI kocsmakvíz

Július 3., Anker't 19.00

90 perces, két fordulós kocsmakvíz villámkérdésekkel színesítve az LMBTI jogokról a múltból és jelenből. Az esemény során a résztvevők minimum 4 fős csoportokban küzdhetnek a fődíjért.

Mentés másként – egy transz srác története

Július 4. Kőleves, 18.30

Szerencsére egyre gyakrabban hallunk a transz emberekről, de még mindig nagyon sok a zavar és a kérdés a fejekben. De ez egyáltalán nem baj. Tanulni csak akkor lehet, ha nyitottak vagyunk és kérdezünk a témában járatos emberektől. Ezért megkértük Noét, egy transz srácot, hogy mesélje el a saját történetét. Noé pedig szerencsére tud és szeret is mesélni. Őszinte beszélgetés Noé életéről, ahol a résztvevők minden kérdésükre választ kaphatnak.

Mert mindannyiunkat érint

Július 6., Mozsár Kávézó 18.00

Emberi Jogi Oktatási Programunk drámapedagógia eszközökkel mutatja be, hogyan lehet már a legfiatalabb korosztálynak is beszélni egy olyan komplex kérdésről, mint az előítélet motiválta bűncselekmények.

Pride 2017 felvonulás az Amnestyvel

Július 8., gyülekező: Amnesty iroda

Az Amnesty International Magyarország idén is kamionnal és zenével vonul végig a Pride-on, hogy együtt mondjuk nemet a homofóbiára és transzfóbiára.