Sztraka Andrea ideiglenes irodavezetőként és fundraiser asszisztensként veszi át Grunzó Zsófi helyét az irodában. Ismerjétek meg és fogadjátok sok szeretettel Andit, akinek az a hálátlan feladat jutott, hogy rendben tartsa az irodánkat és az életünket.

Miért jelentkeztél az állásra?

Mielőtt jelentkezem egy állásra, legkevesebb két dolgot mindig átgondolok. Egyrészt, hogy mennyit, és miben fejlődhetek a munkán keresztül, másrészt, hogy büszkén mesélnék-e róla az unokáimnak. Ez utóbbiban sok minden benne van, például egy társadalmilag hasznos munka; nemcsak a jelen kihasználása, hanem egyfajta fenntarthatóbb szemléletmód; kreativitás. Ezek mind illettek az Amnestyre, ráadásul hasonló munkakört töltöttem be az egyetem mellett egy másik civil szervezetnél, így egyből rengeteg ötletem támadt az álláshoz.

Illetve az is hozzá tartozik a történethez, hogy számomra nagyon fontos Magyarország kapcsán az, hogy ne távolodjon, hanem közeledjen az "európai értékekhez", aminek egy nagy szelete az emberi jogok tiszteletben tartása. Ezért bárhol dolgoznék, valamilyen formában küzdenék.

Mit jelent neked az Amnesty?

Sziget a szárazföldön. Egy ideális világban nem lenne rá szükség, de jövőre lesz 70 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata és még mindig rengeteget kell tenni azért, hogy egyfajta ius cogens normaként működjön a világ minden táján.

Mit tartasz a legnagyobb kihívásnak az irodavezetői pozícióban?

Az irodavezetői pozíció külsősöknek talán nehezen értelmezhető és nem annyira látható pozíció. Nagyrészt háttérmunka, ami néha magányos tud lenni, viszont ebben segíteni fog például a fundraising, ami ennek pont az ellentéte.

Mondj két dolgot, amit szeretnél nálunk elérni.

Egyrészt az irodavezetői munkakört szeretném feldobni egy kicsit, első körben azzal, hogy közelebb hozom a pénzügyekkel kapcsolatos feladatokat az iroda munkatársaihoz.

Másrészt a munkámnak egy része a fundraisinghez tartozik. Nagyon izgalmasnak tartom benne, hogy ez gyakorlatilag lehetőséget ad bárkinek arra, hogy kiálljon velünk nap mint nap az igazságtalanságokkal szemben. El szeretném érni, hogy minél több ember mondja azt, hogy velünk szeretne tartani rendszeres támogatóként. Szerintem nagyon sokat tud adni mindenkinek, ha fel tud ajánlani akár ezer forintot is egy nagyobb cél érdekében.

Mik a terveid a következő hónapokra? Mit tartasz a legfontosabb feladatodnak?

Gyors akklimatizáció egy tartalmas, hasznos és nagyon élvezhető tudásátadás után, amit Zsófinak köszönhetek. A nulladik szint, vagyis a legfontosabb feladataim az első hónapokban, hogy minden érintettünk felé rendben menjen a kapcsolattartás és az iroda teljesítsen minden hivatalos követelményt.

Bejegyzés helye:Rólunk