2013 óta van velünk, és ez idő alatt szinte mindenben részt vett, amiben csak lehet. Aktív szereplője emberi jogi képzésünknek, ám emellett aktivistaként standolni jár, önkéntesként besegít az irodai feladatokba, nem utolsósorban pedig havi rendszeres támogatónk is. Büszkék vagyunk rá, hogy tagjaink az idei Közgyűlésen elnökségi tagnak is megválasztották.

1. Mikor és miért lettél az Amnesty International Magyarország képzője?

2013-ban a Képzők Képzése 1.0-val lettem önkéntes képzője a szervezetnek. Én voltam akkor a legfiatalabb képző, ami azért mára szerencsére megváltozott. Örömmel tölt el, hogy egyre több fiatal kezd el foglalkozni érdemben az emberi jogok témájával. Amikor az egészet elkezdtem 18 évesen, akkor még a kíváncsiság és az új emberek megismerése volt a motivációm. Mára már megváltozott ez és sokkal inkább a hasonló értékrend és az AI Magyarországnál dolgozó emberekhez fűződő lojalitásom tart itt.

2. Mi az a 3 szó, ami eszedbe jut az Amnestyről?

Az Amnesty International számomra hiteles, független és professzionális.

3. Milyen órákat, foglalkozásokat tartottál eddig?

Eddig mindegyik foglalkozást tartottam már a "Hogyan ne bántsd meg a másikat" nevű órán kívül.

4. Mi a legnagyobb kihívásod képzőként?

Legnagyobb kihívásom képzőként a gyerekek figyelmének megszerzése, megtartása.

5. Van olyan előítélet, amivel szembesülnöd kell a mindennapokban?

Igen. Mindennap találkozok a saját előítéleteimmel. Néha magam is meglepődők milyen rasszista, elitista, szexista, egoista és lenéző gondolatok fordulnak meg bennem. Ugyanakkor fehér bőrű férfiként olyan bánásmódban részesít a környezetem, ami egyébként mindenkinek kijárna.

6. Mi az álmod?

Azt szeretném, ha egyszer megengedhetném magamnak, hogy biztonságban és gondtalanul élhessek Máltán.

7. Mit tanácsolsz azoknak, akiket érdekel a képzői lehetőség az Amnesty-nél?

Legyenek nyitottak. Ne szalasszanak el semmilyen lehetőséget egy kapcsolat megteremtésére. Sokféle emberrel lehet találkozni itt, már a képzésen is és szerintem megéri tágítani velük a látókörünket. Ez az, amit én leginkább köszönhetek az Amnesty International Magyarországnak. Kiszakított az én burkomból és olyan érdekes embereket ismerhettem meg, akikkel máshol előtte szóba sem álltam volna.

Bejegyzés helye:Rólunk