Néhány hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy tagságával csatlakozik az Amnesty International Magyarországhoz, ezen túl pedig az emberi jogi képzésünket is támogatja anyagilag.

Mikor és hol találkoztál először az Amnesty nevével?

Nem tudnám pontosan visszaidézni az első találkozás élményét. Tudtam, hogy létezik egy ilyen szervezet, de a működési szisztémát nem ismertem, csak a profilt. Az igazi szemléletváltozást 2012-re tenném az életemben, amikor rájöttem a „V day” kapcsán, mekkora energiákat lehet felszabadítani figyelemfelhívással, ösztönzéssel, jó szándékkal, felvilágosítással. Azóta „tanulok”... Kerestem azt a globális szervezetet, ahová tartozom. Elolvastam szakértőik véleményét, jelentéseiket, melyeket a nemzetközi vagy hazai internetes oldalakon találtam, és persze riportokat, igaz történeteket néztem, olvastam. Így döntöttem az Amnesty mellett…..Egy „rugóra” jár az agyunk.

Mivel foglalkozol?

Többek között európai üzleti asszisztens, kereskedelmi üzletvezető végzettségem van. Voltam vállalati pénztáros, nagykereskedelmi előadó, Most háztartást vezetek, nyelvet tanulok, és újabb lépésen gondolkodom.

Mi az a három szó vagy gondolat, ami eszedbe jut az Amnesty-ről?

Emberség, összefogás, remény.

Melyik kampányunk áll hozzád a legközelebb?

Erre az lenne a helyes válasz, hogy minden eset egyforma figyelmet igényel, hiszen akit sérelem ért, a saját ügye elsődleges, mégis azok a petíciók, melyek gyermekek életét érintik, kiemelten fontosak számomra.

Miért döntöttél úgy, hogy anyagilag is támogatod a mozgalmat?

Egyszerűen fontossági sorrendet mérlegeltem.

Milyen változást szeretnél elérni a világban?

Amit el tudok érni talán az, hogy másokat megerősítsek abban, hogy változást érhetünk el. Egy apró pontként hatni a világra.

Mit üzennél azoknak, akik hozzád hasonlóan támogatják az emberi jogokat?

„Egyet fontos tudni: a sötétség nem azért utálja a fényt, mert más „világnézetet” vall, hanem azért, mert a puszta létével „átvilágítja”, leleplezi hazugságait!” /Müller Péter/

És mit üzennél azoknak, akik még nem csatlakoztak az emberi jogi mozgalomhoz Magyarországon?

Az AI segítségével, és egy kis odafigyeléssel óriási eredményeket lehet elérni, de ehhez szükség van Rád is! Nem fontos, hogy honnan jöttél! Gyere! Gyújts meg „egy sárga gyertyát”!

Bejegyzés helye:Rólunk