2014 januárja óta az Egyesületünk tagja, akit még abban az évben a Taggyűlés az Ellenőrző Testület egyik tagjává választott.

Mikor és hol találkoztál először az Amnesty nevével?

Azt hiszem nemzetközi kampánytevékenység kapcsán történt, évekkel ezelőtt. Akkor még nem tudtam, hogy Magyarországon is van tagszervezet.

Mivel foglalkozol?

Jogász vagyok. Jelenleg PhD (ELTE Jog- és Társadalomelméleti Tanszék) keretében kutatok, olvasok; a jogi feminizmus/feminista jogelmélet sajátos elmélet- és eszközrendszerén keresztül igyekszem a magyar jogot vizsgálni. A nemi alapú diszkriminációnak különösen (de természetesen nem kizárólag) a joggyakorlatban való megjelenése érdekel.

Mi az a három szó vagy gondolat, ami eszedbe jut az Amnesty-ről?

Kampány. Összefogás. Küzdés.

Melyik kampányunk áll hozzád a legközelebb?

A ’helyi ügyek’ mindig is fontosak számomra, hiszen mégiscsak a magyar tagszervezetről van szó – és tudjuk, hogy a mi hazánkban is milyen sok felkarolandó téma van – akkor is, ha a kampányok főszabály szerint globálisak. Legközelebb hozzám a ’Gyűlölet nélküli világ’ kampány áll. Mindegy, hogy kik ellen irányuljon is a gyűlölet, kik azok a Mások; hallatni kell az elfogadás, befogadás hangját.

Miért döntöttél úgy, hogy anyagilag is támogatod a mozgalmat?

Miután megtudtam, hogy a ’Nagy’, nemzetközi hírnevű, mindenki által ismert Amnesty International kizárólag civilektől származó felajánlásokból tartja fenn magát, megdöbbentett az összefogás ereje. Gondoltam, miért ne lennék ennek én is részese. Az pedig kifejezetten jó érzés, hogy pontosan tudom, milyen típusú tevékenységet támogatok, hiszen folyamatosan követhetem az akciókat.

Milyen változást szeretnél elérni a világban?

Ha mindannyian türelmet és elfogadást lennénk képesek minden körülmények között tanúsítani mások iránt. Ez borzasztóan nehéz. Errefelé kellene minden erőnkkel hatni.

Mit üzennél azoknak, akik hozzád hasonlóan támogatják az emberi jogokat?

Soha ne veszítsük el a lelkesedést, az érdeklődést.

És mit üzennél azoknak, akik még nem csatlakoztak az emberi jogi mozgalomhoz Magyarországon?

Ez egy olyan szféra, amit kizárni az ember látásköréből egyszerűen vétek.

Bejegyzés helye:Rólunk