Eszes Valéria 2014-ben csatlakozott az Amnesty International Magyarország tagjai közé. Nem csupán tagságával járul hozzá függetlenségünk megőrzéséhez, hanem petícióink aláírásával is küzd az emberi jogok érvényesüléséért itthon és világszerte. A 2014-es emberi jogi nyári táborunk megvalósításában is szerepe volt nagylelkű adományával. Köszönjük, hogy velünk van!

Mikor és hol találkoztál először az Amnesty nevével?

Sok évvel először, már nem is emlékszem. Talán a 70-es évek végén, amikor Nobel-békedíjat nyert a szervezet. Akkor nagyon távolinak tűnő dolgokról volt szó számomra, a mi életünk teljesen más problémák körül forgott, de nagyon szimpatikus volt, hogy van valahol egy szervezet, amely egy jobb (az én megítélésem szerint jobb) világért harcol… Aztán a távoli történetek közelebb kerültek… Rendszeresen néhány éve követem a magyar szervezet tevékenységét.

Mivel foglalkozol?

Egy budapesti gimnázium tanára vagyok.

Mi az a három szó vagy gondolat, ami eszedbe jut az Amnesty-ről?

Szabadság, emberség, kilátástalan vagy annak látszó emberi helyzetek.

Melyik kampányunk áll hozzád a legközelebb?

A szegénység, a rasszizmus ellen folytatott kampányok, valamint a különböző emberi jogi képzések.

Miért döntöttél úgy, hogy anyagilag is támogatod a mozgalmat?

Sajnos nagyon kevés időm van, így valós segítséget nem tudok nyújtani. Anyagilag sem tudok annyit adni, amennyit szeretnék, mondjuk az iskolákban folytatott munkátokhoz, a gyerekek táboroztatásához… De igyekszem. Minden olyan kampányt és tevékenységet szeretnék támogatni, amely esélyt ad arra, hogy a gyerekek nálunk nagyobb figyelemmel lesznek az emberi jogok gyakorlására majd felnőttként.

Milyen változást szeretnél elérni a világban?

Egy olyan világról álmodom, ahol senkinek semmitől és senkitől nem kell félnie. Ahol mindenki tisztelettel és elfogadással fordul a másik ember felé… :-)

De azt a természeteset is nagyszerű lenne még megélnem, hogy a hazámban egyetlen gyerek sem lenne senkinek és semminek kiszolgáltatva.

Mit üzennél azoknak, akik hozzád hasonlóan támogatják az emberi jogokat?

Talán azt, hogy bármilyen kevésnek tűnik is, amit támogatásul tudunk adni, egy adott pillanatban nagyon is sokat jelenthet.

És mit üzennél azoknak, akik még nem csatlakoztak az emberi jogi mozgalomhoz Magyarországon?

Semmit. Ez minden ember számára saját döntés.

Bejegyzés helye:Rólunk