Dóczi Imre 2007 óta tagja az Amnesty International Magyarországnak. Rendszeres anyagi támogatásán túl petícióink aláírásával is hozzájárul ahhoz, hogy változást érjünk el a világban. Emberi jogi nyári táborunk megvalósítását nagylelkű adományával segítette. Köszönjük neki, hogy az elmúlt 8 évben kiállt és felszólalt az emberi jogokért.

Mikor és hol találkoztál először az Amnesty nevével?

Nem biztos, hogy jól emlékszem (régen volt), de szerintem valamelyik amerikai íróval olvastam egy interjút. De nagyon régen volt.

Mivel foglalkozol?

Nyomdász vagyok, tördelőszerkesztőként dolgozom egy könyvkiadóban.

Mi az a három szó vagy gondolat, ami eszedbe jut az Amnesty-ről?

Bátorság, remény, van értelme az életnek.

Melyik kampányunk áll hozzád a legközelebb?

Azok, amelyek gyerekekkel kapcsolatosak.

Miért döntöttél úgy, hogy anyagilag is támogatod a mozgalmat?

Amikor elmentem az Amnesty irodájába, hogy jelentkezzek támogatónak, éppen nagyon nem szerettem ember lenni, és kellett egy kapaszkodó. Szóval ez egy kölcsönös támogatás.

És mit üzennél azoknak, akik még nem csatlakoztak az emberi jogi mozgalomhoz Magyarországon?

Az utolsó három kérdésre ugyanazt a választ adnám. „A probléma a következő: hogyan lehet szeretni a haszontalan embereket? ... Ha nem találunk rá okokat és módszereket, hogy az embereket azért becsüljük, mert emberi lények, akkor akár ki is irthatjuk öket.” Kurt Vonnegut

Bejegyzés helye:Rólunk