AKTIVIZMUS KOORDINÁTOR

Az Amnesty International több mint 7 millió ember globális mozgalma. Olyanoké, akik az igazságtalanságot személyes ügyüknek tekintik. Olyan világért kampányolunk, ahol az emberi jogok mindenki számára érvényesülnek. Olyan emberek a tagjaink és támogatóink, mint te. Függetlenek vagyunk politikai ideológiáktól, gazdasági érdekektől és vallásoktól. Nem fogadunk el egy forintot sem a kormánytól. Egyetlen kormány sem úszhatja meg alapos vizsgálatunkat. Számunkra nincs reménytelen ügy.

Az Amnesty International Magyarország aktivizmusának célja, hogy az emberi jogok iránt fogékony, érdeklődő embereket összekapcsolja és számukra közösségi élményeket teremtsen, ezáltal támogatva az egyesület azon célját, hogy az emberi jogok minél szélesebb körben érvényesüljenek, azok tisztelete a lehető legtöbbünknek legyen fontos. Az aktivizmus lényege, hogy értékközösségre alapítva, jó hangulatban, nyitott és toleráns embereket ösztönözzünk cselekvésre és a szervezet életében, kampányaiban való részvételre. Az aktivisták a szervezet motorjai, az ő koordinálásuk, segítésük és kísérésük a koordinátor elsődleges feladata. Mi azt szeretnénk, ha egyre több magyar embernek lenne egyértelmű, hogy másokért kiállni és egymást elfogadni menő!

Az aktivizmus koordinátor az AIM tag-, és aktivista toborzásáért, tagsági események, aktivista találkozók szervezéséért, azok lebonyolításáért és az általános kampánycélokkal való összehangolásáért felelős. A tagok és aktivisták képzésének megtervezéséért és lebonyolításáért is az aktivizmus koordinátor felel. Az aktivizmus koordinátor együttműködik a médiással, a kampány- , emberi jogi képzési és ifjúsági koordinátorral, illetve magukkal az aktivistákkal.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

Hozzájárulni az AIM láthatóságának és népszerűségének növeléséhez, értékalapú közösségépítésen keresztül.

Részvétel a szervezet növekedési stratégiájának gondozásában és megvalósításában.

Tagok, aktivisták, önkéntesek toborzása és megtartása:

• növelni az Amnesty International céljaival szimpatizáló, elkötelezett magánszemélyek körét

• közösségépítés, közösségi programok szervezése

• új emberek bevonása, tagtoborzó kampányok tervezése

• aktivisták, önkéntesek „megtartási programjának” kidolgozása és végrehajtása

• aktivista találkozók koordinálása.

Kampánycélok megvalósulásának elősegítése:

• kampányakciók kezdeményezése, koordinálása és kiértékelése a kampánykoordinátorral együttműködve

• tagok, aktivisták képzéseinek kidolgozása, megszervezése.

Kommunikáció:

• adatbázisok kezelése, elemzése

• kommunikációs tervek kidolgozása különböző csoportokkal

• online felületek kezelése más munkatársakkal együtt (pl. FB, YouTube, Instagram)

• új kommunikációs csatornák, eszközök feltérképezése.

AIM láthatóságának növelése:

• elérés növelése, konkrét célközönségek megszólítása

• rendezvények és a nyári fesztiválok jelenlétének megszervezése, lebonyolítása

• új megjelenési lehetőségek keresése.

Szervezeti teendők:

• gyakornok(ok) felvétele, betanítása és felügyelete;

• a nemzetközi mozgalommal való együttműködés, nemzetközi találkozókon való részvétel;

• az AI Magyarország fundraising eseményein való aktív részvétel

• az AI Magyarország emberi jogi képzési programjának, ifjúsági programjának eseményein való részvétel.

EGYÉB FELADATAID:

• kapcsolattartás meglévő és potenciális együttműködő partnerekkel, beleértve emberi jogi oktatással foglalkozó civil szervezeteket, iskolákat, oktatási intézményeket, szülőket illetve tanárokat, esetlegesen állami szervekkel

• részvétel hazai és nemzetközi találkozókon, konferenciákon, képzéseken

te vagy Az ideális jelölt, ha:

• dinamikus és kreatív

• csapatjátékos vagy

• aktívan keresed a lehetőségeket és azokat a z AIM előnyére is tudja fordítani

• tudod, milyen egy civil szervezetnél dolgozni

• kezdeményező típus vagy

• nagyon jól és precízen szervezel

• stratégiai rálátással rendelkezel a területen

• remekül beszélsz és írsz angolul

• könnyen és jól teremtesz kapcsolatot emberekkel

• nyomás alatt is tudsz dolgozni

• feladataid kreatívan és újszerűen közelíted meg

• képes vagy a határidők betartására és a projekt-szemléletű munkavégzésre.

ELŐNYT JELENT:

• ha ismered az Amnesty International munkáját és céljait

• van civil szervezeti tapasztalatod

• dolgoztál már önkéntesekkel

MUNKAFELTÉTELEK:

• munkavégzés helye: az egyesület budapesti irodája

• munkaidő: heti 40 óra

• munkakezdés tervezett időpontja: azonnali, de legkésőbb 2018. július közepe

JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

1. magyar és angol nyelvű önéletrajz;

2. a kiíráshoz mellékelt jelentkezési lap és a kérdésekre adott válaszok, amely innen letölthető

Mindhárom dokumentumot PDF formátumban várjuk az office@amnesty.hu címre „aktivizmus2018” tárgy megjelölésével. A pályázatok beérkezését e-mailben visszaigazoljuk.

Jelentkezési lap

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. június 27., szerda 10:00

KIVÁLASZTÁS MENETE:

E-mailes értesítés a második (személyes interjú) fordulóba való továbbjutásról várhatóan: 2018. június 27.

Személyes interjúk várható időpontja: 2018. június 29.

Felvételi döntés: 2018. június 30.

A várható időpontokban történő változtatás jogát fenntartjuk. Minden jelentkezőt értesítünk mind a pozitív, mind a negatív döntésről.

Kapcsolattartó: Sztraka Andrea Teréz, irodavezető, Amnesty International Magyarország: office@amnesty.hu

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.